Vi bygger om Seminarieparken

Seminarieparken i Annedal rustas upp och ANLAB har påbörjat anläggningsarbetet tillsammans med Higab för Göteborgs stad.

Parken är ursprungligen en skolträdgård från 1860-talet där historik, tradition och nytänkande kombineras vid upprustningen av parken. Detta är en del av stadens 400-års jubileum där parken ska aktiveras och tillföras mervärden för att vara attraktiv året runt. Parken ska vara attraktiv även när det regnar och projektet är en del av projektet Rain Gothenburg.

Ludvig Larsson som är platschef på ANLAB berättar att det byggs en regnpaviljong där vattnet kommer att kunna upplevas på ett lustfyllt sätt. Nytillverkade tidsenliga parkbänkar, papperskorgar och cykelställ kommer att monteras. Med hjälp av tidigare fotografier och förlaga som funnits i parken har det återskapats vackra belysningsstolpar.  Även en ny entré byggs i korsningen mellan Seminariegatan och Övre Husargatan. Där kommer smidesstaketet öppnas upp för en entrébåge i smide förgylld med bladguld.

För ANLABs del består mycket av arbetet av samordning av många duktiga UE. Vi har specialister för el, snickerier, betongarbete, smide, kakelsättning, betongborrning och inte minst skickliga arborister som med varsam hand beskär träden. Vi har hört att vi har Sveriges äldsta Mullbärsträd (över 100 år gammalt) vilket medför lite extra planering och aktsamhet. Samarbetet är oerhört viktigt och vår arbetsledare William Gillberg har en viktig del i att se till att arbetet ute på plats flyter på smidigt.

Planen är att parken ska öppna igen vid körsbärsträdens blomning i vår 🌸

 

Läs mer om projektet i GP’s artikel. https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/seminarieparken-byggs-om-planeras-vara-klar-n%C3%A4sta-v%C3%A5r-1.85910320

 

Anlab Väst -

Huvudkontor Göteborg

Bäcktuvevägen 6
417 49 Göteborg
031-742 55 00
info@anlab.se

Anlab Väst -

Lokalkontor Trestad

Gustaf Mattssons väg 2
451 50 Uddevalla
031-742 55 00
info@anlab.se

Anlab Öst -
Lokalkontor

Fiskhallsvägen 16, 1 tr
120 44 Årsta
0709-65 24 45
info@anlab.se